Uitgelicht

 • Belevingstuin in Nuth opgeleverd

  De bewoners van zorgcentrum Op den Toren kunnen sinds kort genieten van een gezellige, natuurlijke tuin. Lees verder

 • Speelpark ’t Hertenkamp met thema!

  Een uitkijktoren, speeltrein, cactus speeltoestel en een ponycircuit komt allemaal in het nieuwe speelpark! Lees verder

 • Zintuigentuin gepresenteerd in Reuver +3D VIDEO

  Prikkelen van de zintuigen staat centraal in de nieuwe tuin van Zorgcentra Porta Silva Lees verder

 • Groenwens bestaat 5 jaar!

  Maart is FEESTMAAND bij Groenwens. Lees verder

Toon alle Nieuwsberichten

Werkwijze bij particulieren, bedrijven en instellingen

oriëntatiegesprek

Aan de hand van een vrijblijvend oriëntatiegesprek worden de mogelijkheden geïnventariseerd en doorbesproken. Tijdens dit gesprek wordt duidelijk welke richting en welke stijlen u het meeste aanspreken. Er zullen projecten als voorbeeld uit onze portfolio worden bekeken en toegelicht. Ook zullen de kosten besproken worden.

schetsontwerp

Na akkoord maakt Groenwens een overzichtelijk en ruimtelijk schetsontwerp voor uw project. Tijdens een gesprek met u wordt duidelijk of dit eerste ontwerp u aanspreekt. Eventueel wordt er een laatste schets gemaakt met bepaalde samenvoegingen. Als het schetsontwerp helemaal duidelijk is en goedkeuring heeft van uw kant wordt een start gemaakt aan het definitiefontwerp.

definitiefontwerp/beplantingsplan

In het definitiefontwerp is een detaillistische weergave zichtbaar van de indeling van uw project. De plaats van onder andere paden, borders bouwkundigeconstructies en groenelementen is hierin nauwkeurig
weergegeven. Het  definitiefontwerp is het uitgangspunt voor het beplantings-   plan. Na toelichting van onze kant op het ontwerp, worden de wensen ten aanzien van de beplanting besproken.
Het beplantingsplan geeft precies aan waar in het project de vaste planten, heesters of bomen staan. Ook de hoeveelheden en relevante informatie worden aangegeven in dit plan.

technische details en uitzettekening 

Indien nodig worden technische details van bouwconstructies uitgewerkt. Op deze tekeningen is te zien wat de maten zijn en hoe deze moeten worden gesitueerd. De uitzettekening is het definitiefontwerp met alle maten erin  verwerkt. Op deze werktekening ziet u welke hoogte en maten de paden en andere elementen in het plan krijgen.

de uitvoering

Groenwens heeft contact met diverse gespecialiseerde hoveniers en groenvoorzieners die het plan voor u op een juiste manier kunnen aanleggen. Op deze manier komt het ontwerp en zo ook uw plan echt tot zijn recht. Ook als u het plan zelf gaat aanleggen, kan het zijn dat u wilt dat wij het overzicht en controle houden op de uitvoering. Deze mogelijkheden zijn bespreekbaar. Voor meer informatie kunt u kijken onder kop uitvoering. 

Indien u meer informatie wenst of een passende werkwijze bij uw project wilt hebben kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.