Uitgelicht

 • Belevingstuin in Nuth opgeleverd

  De bewoners van zorgcentrum Op den Toren kunnen sinds kort genieten van een gezellige, natuurlijke tuin. Lees verder

 • Speelpark ’t Hertenkamp met thema!

  Een uitkijktoren, speeltrein, cactus speeltoestel en een ponycircuit komt allemaal in het nieuwe speelpark! Lees verder

 • Zintuigentuin gepresenteerd in Reuver +3D VIDEO

  Prikkelen van de zintuigen staat centraal in de nieuwe tuin van Zorgcentra Porta Silva Lees verder

 • Groenwens bestaat 5 jaar!

  Maart is FEESTMAAND bij Groenwens. Lees verder

Toon alle Nieuwsberichten

Grote belangstelling tijdens presentatie ontwerp OBS de Trumakkers in Heeze

Groenwens heeft het ontwerp van de nieuwe speelplaats gepresenteerd.

Op deze avond is er uitleg gegeven over het ontwerp en de inrichting van de natuurlijke speel elementen. In het ontwerp zijn de drie ronde ‘speelkamers’ de blikvangers. De drie kamers zijn omsloten door grillige acasia palen waarin ruimte is voor leren, spelen en ontdekken.

Bekijk hier de 3D visualisatie:

3D visualisatie – OBS de Trumakkers

Redactionele tekst: www.heeze24.nl

Nieuw schoolplein: ”natuur en ontdekken”

8 december 2014 – 22:00

HEEZE – Maandagavond 8 december werd er in de OBS De Trumakkers een presentatie gehouden door Ontwerpbureau Groenwens uit Asten die het nieuwe schoolplein bij de openbare basisschool presenteerde. Het ging om een nieuwe natuur- en ontdekkingstuin bij de school met natuurlijke speelelementen.

Na het openingswoord door de directeur van de school, de heer Karel van de Ven, legde hij in het kort uit hoe het één en ander tot stand is gekomen en dat de eerste plannen dateren van twee jaar terug. In de uitleg kwam naar voren dat de speelplaats bedoeld is voor drie groepen, Merlebos, OBS De Trumakkers en KDV nulvier-Joepie. Natuurlijk had iedere partij een eigen inbreng en een wensenlijstje. ‘’Alles heeft een prijskaartje en heeft dus te maken met financiën. Er is een kleine werkgroep ontstaan waarin ook ouders zitten die samen een visie hebben gevormd’’. In deze visie komt onder meer de veiligheid, functionaliteit en de link naar de natuur nar voren.

Rens Fritsen van Groenwens.nl legde middels een duidelijke Power point presentatie het ontwerp uit en benoemde de onderdelen afzonderlijk. Middels een aantal afbeeldingen werd het complete ontwerp opgebouwd en werd duidelijk hoe de nieuwe natuur- en ontdekkingstuin eruit komt te zien. Met veel natuurlijke materialen zal het geheel aangelegd worden en is een van basismaterialen het acacia hout dat onder andere voorkomt bij de zandbak, als staptegels en als afscheiding in verschillende hoogtes op diverse plaatsen op het plein. Het bestaande speelhuisje wordt hergebruikt en verder zullen de duikelrekken en echte klimbomen te vinden zijn op het Trumplein. Onder deze klimbomen komt kunstgras te liggen met een valdemping die volledig voldoet aan de eisen die hieraan gesteld worden. Verder is het een heel speels, groen en onderhoudsarm ontwerp met voldoende ruimte om te spelen. Het geheel blijft erg transparant en overzichtelijk voor de sociale controle. Leuke details zijn een groente tuintje en diverse vogelhuisjes die worden geplaatst.

Een mooie 3D-presentatie liet het nieuwe plein in vogelvlucht zien waarna er tijd genoeg was voor ouders, belangstellenden en omwonenden om vragen te stellen over de voorgenomen plannen die werden beantwoord door de ontwerper. Een prachtig kleurenontwerp zal in de school ter inzage liggen zodat eenieder de gelegenheid heeft om deze alsnog nader te bekijken. De aanvang van de werkzaamheden zal zijn tussen kerst en nieuwjaar mits de weersomstandigheden dit toelaten en ongeveer twee tot drie weken in beslag nemen. Klik hier om de 3D-presentatie te bekijken.